Spor yapmanın önemli olduğu bilinen bir gerçek. Peki ne sıklıkta spor yapılması gerekiyor? Spor yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Sizler için derledik…
Bir gün spor yapmadığınızda spor yapmayı bırakmak veya yeterince dinlenmeden ertesi gün tekrar spor yapmaya çalışmak gibi yanlışlar sık yapılan hatalar da bu sürece dahil oluyor.
Spora başlamak bir yana sporun hangi sıklıkla yapılması gerektiği de çokça karışıklık yaratabilen bir durum.
Sağlıklı bir bedene giden yolda elbette sporu da hayatınıza dahil etmelisiniz.
Önerilerimizi uygulamadan önce bir sağlık uzmanına danışmayı unutmayın
Bunun için önce haftada 1 gün ile başlayan 30 dakikalık yürüyüşler ekleyebilir, ve daha sonrasında bu süreyi uzatıp yürüyüşlerinizi rutinlerinizi sıklaştırabilirsiniz.
Dünya Sağlık Örgütü raporu göre yetişkin bir insanın haftada 150-300 dakika orta yoğunluklu bir aerobik fiziksel aktivite (yürüyüş, koşu, yüzme, kick boks, bisiklet, ip atlama vb.) yapılmasını tavsiye ediyor. Bu da günde yaklaşık 20 ila 40 dakika arasına denk geliyor.
Veya haftada 2 ya da daha fazla gün tüm büyük kas gruplarını içeren (Bacak, Sırt, Göğüs, Omuz) orta veya daha yüksek şiddette anaerobik egzersizler yapılmasını öneriyor.
Size daha iyi bir uyku düzeni sağlar, bu da daha sağlıklı bir bedene ulaşmak için önemli bir adımdır.
Zamanla kilo vermenize veya kilonuzu korumanıza yardımcı olur, kemikleriniz ve kaslarınızı güçlendirir.
Güçlenen bedenizinle birlikte yaşam kaliteniz de artar ve özgüveninizin artmasına da yardımcı olur.
Ayrıca spor yaparken sevdiğiniz şarkıları dinlemek de beyin sağlığınıza ve spor motivasyonunuza iyi gelecektir.
Sporu haftalık rutininize dahil ederek tutarlı ve kademeli olarak ilerlemeniz size sağlıklı bir hayata ve bedene gidecek yolu açan önemli kriterlerdir.